Als dierenfysiotherapeut werk ik graag samen met andere professionals. Op deze pagina heb ik de toppers geplaatst waar ik ontzettend veel van leer en waar ik mijn klanten dan ook heel graag naartoe verwijs.

Fit4Riding

Ik ben tevens werkzaam bij Fit4Riding, een dochteronderneming van ENGEL dierfysio waarin ik samenwerk met hippische sport-oefentherapeut Angelique den Ouden. Angelique is gespecialiseerd in het behandelen van ruiters. Zo helpt zij veel ruiters met lichamelijke klachten tijdens of na het paardrijden, angstklachten op het paard, balansproblemen tijdens rijden en ga zo maar door. Angelique gebruikt veel verschillende behandelmethoden (Franklinballen, Centered Riding principes, oefentherapeutische oefeningen en technieken).

Bij Fit4Riding kun je ook beoordeelt worden als combinatie. Ik ontferm me tijdens zo'n beoordeling over de paarden en Angelique over de ruiters. Ook geven wij clinics op allerlei gebieden.

Wil je meer informatie? Kijk dan snel op www.fit4riding.nl.

BRIES horsetraining

Ik heb Susanne Meijer ontmoet via mijn tante. Zij dacht dat wij wel eens goed zouden kunnen samenwerken. Ze had gelijk! Susan is gedragsspecialist en is heel erg goed in trailerladen. Ik heb zelf onvoldoende ervaring met trailerladen, maar krijg wel regelmatig de vraag of ik mensen hiermee kan helpen. Het is heel fijn om nu iemand in de omgeving te hebben waar ik naar kan doorsturen. Susan heeft mij en Tino ontzettend goed geholpen en we kunnen nu weer verder opbouwen.

Naast het trailerladen is Susanne een geweldige gedragstrainer. Loop je tegen specifieke problemen aan zoals voeten optillen. niet kunnen halsteren, moeite met longeren etc. Dan moet je bij haar zijn. Ze is rustig, lief voor je paard, heel duidelijk en doortastend!

Klik hier om naar haar website te gaan.

Saddlery Heemskerk

Een goede zadelpasser is een must om optimaal te kunnen genieten van je paard. Stephanie van Saddlery Heemskerk komt al een aantal jaar bij mij en Tino en ik vind het zeer fijn om met haar samen te werken. Stephanie is eerlijk, duidelijk en houdt van samen puzzelen en sparren om tot het optimale resultaat te komen. Ik kan haar dan ook ten zeerste aanraden voor het aanmeten van diverse zadels, ook is zij zeer bekwaam in het leerbewerken voor reparaties aan je zadel!

Klik hier om naar haar website te gaan.

Craniopraktijk Nadja Brouwer

Ik ken Nadja al zolang als dat ik mijn eigen paard Tino heb. Zij begeleid ons 2 keer per jaar en leidt de gezondheid van Tino in goede banen op momenten dat we er samen niet meer uitkomen. Ik werk ontzettend graag met haar samen. Naast het speciale craniowerk wat Nadja doet, is zij iemand met extreem veel intuïtie en een ster in het energetisch aanvoelen van diepe processen in je paard. Ik zou elk paard een behandeling van Nadja kunnen aanraden.

Cranio sacraal therapie is een effectieve lichaamsgerichte vorm van beweegzorg waarmee zowel fysieke als emotionele klachten behandeld worden. Er wordt hierbij gewerkt met het cranio sacrale systeem en het bindweefsel systeem in het lichaam. Met behulp van deze twee systemen wordt op zoek gegaan naar de oorzaak van een ‘klacht’ en niet alleen aan symptoombestrijding gedaan. Naast paarden behandeld Nadja ook al jarenlang mensen in haar praktijk in Hoorn.

Klik hier om naar haar website te gaan.

Natulistic

Natulistic is gespecialiseerd in natuurlijke voeding voor paard, hond en kat. Eigenaresse Lisa Vis heeft echt enorm veel kennis over voeding en toen ik haar leerde kennen tijdens het halen van voer voor mijn paard, kwamen we er al snel achter dat wij heel leuk konden gaan samenwerken tijdens het behandelen van paarden en honden!

Bij het gezond houden van dieren is goede voeding essentieel. Als ik een voedingsprobleem vermoed bij een hond of paard tijdens mijn behandelingen kan ik nu heel mooi de expertise van Lisa inschakelen!

Zo heeft ze mij al hele waardevolle adviezen en voedingsmiddelen mee gegeven voor Tino, mijn paard die regelmatig last heeft van zijn darmen.
Vind jij het moeilijk om de juiste voeding te kiezen voor jouw dier of zijn er specifieke problemen? Neem dan eens een kijkje op de site van Natulistic!

Klik hier om naar haar website te gaan.

JJ's Paarden Service

Voor mooie en gedetailleerde (foto)readings kun je bij Jamie Jane terecht. Ze geeft je inzichten en praktische handvaten, waar je als eigenaar mee verder kunt als je met je handen in het haar zit. Naast readings kun je bij Jamie Jane ook terecht voor energetische behandelingen en healings!

Klik hier om naar de website te gaan.

Anne van Diemen International Trainer & Coach

Anne begeleidt Tino en mij tijdens onze lessen onder het zadel en tijdens specifieke grondwerklessen. Anne's enthousiasme, oneindige energie en haar zeer brede kijk op paarden maken haar de ideale instructrice. Ze heeft jarenlange ervaring in de paardenwereld in heel veel verschillende landen en branches. Daarnaast is ze gewoon een superleuk mens, waar ik heel graag mee spar en koffietjes drink!

Klik hier om naar de website te gaan.

Fysiotherapie Hydrotherapie Centrum voor Dieren

Ik werk op oproepbasis samen met collega dierenfysiotherapeut Lonneke Haan bij Dierenkliniek de Streek (Stationslaan 10-12, Bovenkarspel) onder de naam FHCD. Binnen de dierenkliniek beschikt Lonneke over een fijne ruimte om honden te onderzoeken en te behandelen. Een hele leuke extra is de aquatrainer, waarmee veel honden verder geholpen kunnen worden tijdens een revalidatie. De samenwerking met Lonneke is heel fijn, samen sparren we veel over de beste behandelmogelijkheden voor de honden.

Klik hier om naar de website te gaan.