Als dierenfysiotherapeut werk ik graag samen met andere professionals. Op deze pagina heb ik de toppers geplaatst waar ik ontzettend veel van leer en waar ik mijn klanten dan ook heel graag naartoe verwijs.

Fit4Riding

Ik ben tevens werkzaam bij Fit4Riding, een dochteronderneming van ENGEL dierfysio waarin ik samenwerk met hippische sport-oefentherapeut Angelique den Ouden. Angelique is gespecialiseerd in het behandelen van ruiters. Zo helpt zij veel ruiters met lichamelijke klachten tijdens of na het paardrijden, angstklachten op het paard, balansproblemen tijdens rijden en ga zo maar door. Angelique gebruikt veel verschillende behandelmethoden (Franklinballen, Centered Riding principes, oefentherapeutische oefeningen en technieken).

Bij Fit4Riding kun je ook beoordeelt worden als combinatie. Ik ontferm me tijdens zo'n beoordeling over de paarden en Angelique over de ruiters. Ook geven wij clinic op allerlei gebieden.

Wil je meer informatie? Kijk dan snel op www.fit4riding.nl.

Fysiotherapie Hydrotherapie Centrum voor Dieren

Ik werk samen met collega dierenfysiotherapeut Lonneke Haan in Dierenkliniek de Streek (Stationslaan 10-12, Bovenkarspel) onder de naam FHCD. Binnen de dierenkliniek hebben wij een fijne ruimte om honden te onderzoeken en te behandelen. Een hele leuke extra is de aquatrainer, waarmee we veel honden verder kunnen helpen tijdens een revalidatie. De samenwerking met Lonneke is heel fijn, samen sparren we veel over de beste behandelmogelijkheden voor de honden.

Klik hier om naar de website te gaan.

Deb's Visie - Paard & Hoeven

Sinds maart 2019 heb ik Deborah Droog leren kennen, zij heeft haar eigen bedrijf Deb's Visie - Paard&Hoeven. Deborah heeft ontzettend veel scholingen gevolgd om te kunnen doen wat zij nu doet.

Het duurde niet lang voordat Tino, mijn andalusiër ook onder haar hoede kwam. Tijdens buitenritten, maar ook in de bak, struikelde hij echt super vaak. Ik denk in 5 minuten wel zo'n 10 keer. Zelf dacht ik dat het kwam omdat hij nog niet sterk genoeg was. Maar Deborah heeft mij superveel uitgelegd over correct hoefgebruik, afwikkeling, harde en zachte zolen, lopen op verschillende ondergronden, maar vooral het paard zo natuurlijk mogelijk op zijn hoeven plaatsen. Wat bleek, Tino had veel te lange tenen waardoor hij niet normaal kon afwikkelen. Al na 1 bekapping was het struikelen 75% verminderd, ik was zo blij!

Gezonde hoeven zijn voor mij als paardenfysiotherapeut superbelangrijk. Dankzij de samenwerking met Deborah kan ik problemen in de hoeven nu veel beter herkennen en zo nodig doorsturen naar haar!

Ben je op zoek naar bekapper, die écht naar alle facetten van de hoeven van je paard kijkt, dan ben je bij Deborah aan het juiste adres. Ze neemt de tijd, legt je alles uit en je merkt zo snel verschil! Topper!

Klik hier om naar haar website te gaan.

Natulistic

Natulistic is gespecialiseerd in natuurlijke voeding voor paard, hond en kat. Eigenaresse Lisa Vis heeft echt enorm veel kennis over voeding en toen ik haar leerde kennen tijdens het halen van voer voor mijn paard, kwamen we er al snel achter dat wij heel leuk konden gaan samenwerken tijdens het behandelen van paarden en honden!

Bij het gezond houden van dieren is goede voeding essentieel. Als ik een voedingsprobleem vermoed bij een hond of paard tijdens mijn behandelingen kan ik nu heel mooi de expertise van Lisa inschakelen!

Zo heeft ze mij al hele waardevolle adviezen en voedingsmiddelen mee gegeven voor Tino, mijn paard die regelmatig last heeft van zijn darmen.
Vind jij het moeilijk om de juiste voeding te kiezen voor jouw dier of zijn er specifieke problemen? Neem dan eens een kijkje op de site van Natulistic!

Klik hier om naar haar website te gaan.