Emotiepunten gecombineerd met fysiotherapie 

In mijn werk kom ik veel terugkomende fysieke punten tegen bij specifieke klachten. Paarden die snel overwhelmed zijn met druk op hun voorhoofd en op de atlas. Paarden met spanning rond de schoft die heel boos kunnen reageren. Onzekere paarden met verminderde beweeglijkheid in het bekken en ga zo maar door.

Na het volgen van de Integraded Energy Therapy (I.E.T.) cursus bij @zoe.vanmourik viel er veel op zijn plek. De punten die ik regelmatig fysiek behandelde bij de paarden waren ook gelinked aan emotiepunten! Emoties kunnen namelijk ook fysiek vastgezet worden in je lichaam.

Bedenk je maar eens hoe je nekspieren voelen als je stress hebt van je werk, of dat je plotseling buikpijn kunt krijgen voor een spannende presentatie. Als de 'stress' of negatieve vibe die een bepaalde situatie met zich meebrengt maar lang genoeg aanhoudt, dan stagneert de energie hier in je lichaam en kun je (chronische) klachten onwikkelen. Klachten die niet alleen maar op te lossen zijn door deze even lekker los te maken.

Voor mij hebben de emotiepunten een verdieping gegeven aan mijn werk als fysiotherapeut. Heeft een paard last van zijn lage rug (het emotiepunt stress) en klopt er iets niet in bijvoorbeeld zijn voerbeleid wat dag in dag uit zorgt voor stress (denk aan maar 2 voermomenten hebben op een dag wat heel onnatuurlijk is). Dan is het voerbeleid hetgene wat moet veranderen. Dit is dan ook het advies aan de eigenaar. Dus geen pleisters plakken op wonden, maar terug naar de kern van het probleem.

Natuurlijk help ik het paard op dat moment met de vastgezette spanning die hij heeft opgebouwd en zet ik I.E.T. in om de vastgezette stress te releasen op een dieper niveau. Hierin mag het paard zelf ervaren hoe dit punt voelt en hij mag zelf beslissen of hij er klaar voor is om de stress af te vloeien.

Heeft jouw paard terugkerende lichamelijke problemen en weet je de vinger er niet achter te leggen? Misschien heeft het te maken met een oud patroon!