Fysiotherapie voor paarden

Duur: 60-90 min.

Een soepel meewerkend lichaam is voor een paard essentieel om pijnvrij te kunnen bewegen tijdens alle disciplines waarin wij met ze samenwerken. Ik start mijn behandeling dan ook nooit zonder een uitgebreid onderzoek waarin ik kijk naar alle aspecten rondom de gezondheid van jouw paard. Fysiotherapie kun je inzetten wanneer je paard ander gedrag vertoond, gevallen is, kreupel is, ergens zwelling heeft, pijn heeft of als je vast loopt in je training.

Meer informatie

Fysiotherapie voor honden

Duur: 45-60 min.

Helaas hebben veel honden te kampen met heupdysplasie, elleboogdysplasie, voorste kruisband letsel of rugklachten. Fysiotherapie kan hierbij helpen. Ik behandel honden met bovenstaande problemen, revalideer honden na een operatie, voer periodieke check ups uit bij honden die fanatiek sporten, maar verhoog ook de kwaliteit van leven bij honden met bijvoorbeeld artrose in de rug.

Meer informatie

Fysiotherapie voor katten

Duur: 45-60 min.

Fysiotherapie wordt ook ingezet bij katten. Artrose en overgewicht komen vaak voor en hierdoor kunnen zij lichamelijke problemen krijgen, bijvoorbeeld in de rug. Ik kan jouw kat behandelen en zorg voor adviezen om jou kat gedoseerd af te laten vallen.

Meer informatie

Les in grondwerk tot rijden

Duur: 30-60 min.

Naast de fysiotherapie heb ik veel plezier in het geven van lessen. Ik leer je hoe je je paard het beste kan trainen vanaf de grond en we kunnen dit zelfs uitbouwen in een logische opbouw tot rijden. Tijdens mijn lessen beperk ik mij niet tot 1 visie, ik heb mijzelf zo breed mogelijk geörienteerd in verschillende soorten trainingen. Elk paard is ten slotte anders en heeft een andere benadering nodig.

Meer informatie

 

In training

Duur: 45-60 min.

Je kunt jouw paard ook door mij laten trainen. Ik help jouw paard verder met een duidelijke basis vanaf de grond, zodat jullie daarna fijner samen kunnen werken. Ik kijk per paard wat er nodig is en we zorgen dat jullie persoonlijke doelen op de voorgrond staan. (Let op ik rijd niet op je paard tijdens deze trainingen, ik werk vanaf de grond. Alles om het paard te laten wennen aan een zadel doe ik wel).

Meer informatie

Hartslagmeting

Duur: 45 min.

Door samen met een specialist de hartslag van jouw paard in kaart te brengen, weet je precies waar je mee bezig bent. De hartslagmeter wordt ingezet om te kijken of een paard een bepaalde oefening echt moeilijk vind of misschien stress ervaart. Hierin kun je veel verschillen zien bij introverte of extraverte paarden. Ik help je het gedrag van jouw paard te analyseren en de hartslagmeter kan mij hierbij helpen.

Meer informatie